Özel Demiderm Polikliniği

Telefon : 0 (232) 464 09 34

Whatsapp : 0 (530) 828 05 95

Ali Çetinkaya Bulv. No:22 K:4 D:8 Alsancak – İZMİR

medikal-cilt-bakım

MEDİKAL CİLT BAKIMI

Medikal Cilt Bakımı Nedir?

Medikal cilt bakımı, cildin temizliği ve sağlıklı görünümünü sağlamak amacıyla, uzmanlar tarafından dermokozmetik ürünler kullanılarak yapılan bakımlardır. Medikal cilt bakımında amaç; gözeneklerin temizlenmesi, cilde oksijen sağlanması, parlaklık, canlılık ve tazelik verilmesi, lenf drenajı ile toksinlerin atılmasıdır. Böylece cildiniz temiz ve sağlıklı bir görünüme kavuşur. 

Medikal Cilt Bakımı Nasıl Yapılır?

  • İşlemler cilt tipine göre değişiklik göstermekle beraber yaklaşık 1.5 saat sürer. Medikal cilt bakımı uygulamasında öncelikle cilt yapınız derinlemesine analiz edilerek cildinizin ihtiyaçları ve cildinizde kullanılacak doğru ürünler belirlenir.

    Analiz işleminden sonra ilk olarak cildinizde birikmiş yağ, kir ve makyaj kalıntıları temizlenerek peeling işlemine geçilir. Çeşitli dermokozmetik ürünlerle peeling uygulaması ile cilt hafifçe soyularak ölü hücrelerden arındırılır. Sonraki aşamada ölü hücrelerden arındırılmış cildin daha rahat temizlenmesi ve yumuşaması için buhar uygulaması yapılır ve ardından cilt tonik ile yeniden dezenfekte edilir.

    Bu işlemler sonucunda yumuşayan siyah noktalar, yağ bezeleri ve diğer yüzeysel birikimler temizlenir. Son olarak cildinize uygun serum ve kokteyl ilaçlar uygulanır ve nemlendirici krem ile masaj yapılarak kan dolaşımının hızlandırılması ve ürünlerin cildin alt tabakalarına ulaşması sağlanır.

Medikal Cilt Bakımının Faydaları Nedir?

·         Cilt hücreleri yenilenir.

·         Cildin nem dengesi sağlanır.

·         Sivilce, kuruma, pigmentasyon düzensizlikleri ve kırışıklıklar için önlem alınmış olur.

·         Cilt gözeneklerinin tıkanması önlenerek toksinlerin düzenli atılımı sağlanır.

·         Yaşlanmayı geciktirir.

·         Cilt enzimleri dengelenir.

·         Cilt elastikiyeti sağlanır.

·         Daha parlak, pürüzsüz ve gergin ve genç bir görünüm elde edilir.

·         Günlük cilt bakımınızı kolaylaştırır.

·         Kişinin kendisini daha iyi ve zinde hissetmesini sağlar.

Medikal Cilt Bakımı Kimlere Uygulanabilir?

20 yaşından sonra cildinde hiçbir problem olmayanların dahi ayda bir kez cilt bakımı yaptırması önerilir. Akne, sivilce tedavisi, hücre onarımı, nem oranının düzenlenmesi, ince çizgilerin azaltılması için de medikal cilt bakımı yapılabilir.

Uygulama Sonrası Nelere Dikkat Edilmelidir?

Yapılan işlemden sonra günlük hayatınıza normal şekilde devam edebilirsiniz. Ancak, medikal cilt bakımı sonrasında ortaya çıkan yeni ve taze cilt daha korunmasız ve dış etkilere açık olduğu için işlem sonrasında birkaç gün cildin güneşin zararlı etkilerinden ve kimyasal ürünlerin temasından korunmasına özen gösterilmelidir.

Cilt bakımının etkisi cilt yapınıza, beslenme şeklinize, cildinizin dış faktörlerden etkilenme derecesine ve en önemlisi günlük bakımınıza göre değişkenlik gösterir. Günlük bakımda cilt tipinize uygun ve doğru ürünler kullanmak, günlük bakımınıza önem vermek, medikal etkinin daha iyi korunmasını sağlar. Genellikle ayda bir ya da iki ayda bir uygulanmakla birlikte, medikal cilt bakımı uygulama aralıkları yapılan işlemin seyrine ve cildinizin uygulanan tedaviye cevap verme şekline göre şekillenir ve devamlılık sağlanmak istenen bakımlarda periyotlar uzman kişi tarafından belirlenir.

Medikal Cilt Bakımı Uygulama Aralığı Ne Olmalıdır?

  1. Kimyasal Peeling (Kimyasal Soyulma): Bu uygulama genellikle birkaç haftada bir yapılır. Ancak cilt tipine, peelingin gücüne ve amaçlarına bağlı olarak bu aralık değişebilir.

  2. Lazer Tedavileri: Lazer cilt tedavileri genellikle birkaç haftadan aylara kadar değişen aralıklarla tekrarlanabilir. Uygulama aralığı, kullanılan lazer türüne ve tedavi amaçlarına bağlı olarak belirlenir.

  3. Dermaroller veya Mikro İğneleme: Bu uygulama genellikle birkaç haftada bir yapılır. Ancak cilt ihtiyaçlarına, kullanılan dermarollerün iğne uzunluğuna ve bireysel yanıtlara bağlı olarak bu süre değişebilir.

  4. Dermal Dolgu Uygulamaları: Genellikle 3 ila 6 ay arasında tekrarlanır. Dermal dolgu uygulamalarının süresi, kullanılan dolgu türüne ve kişisel metabolizma hızına bağlı olarak değişebilir.

  5. Retinoid Krem veya Losyonlar: Retinoid içeren ürünlerin kullanım sıklığı başlangıçta haftada bir veya iki kez olabilir. Daha sonra cilt toleransına bağlı olarak bu sıklık artırılabilir.

UZMANLARIMIZA SORUN

Tedavilerimiz ve uygulamalarımızla ilgili merak ettiğiniz tüm soruları uzmanlarımıza sorabilirsiniz.